Forside

Fra Mikromarc Wiki
Revisjon per 6. okt. 2017 kl. 07:35 av Ingunn (diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk

Velkommen til Mikromarc Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om Mikromarc-systemet og tilhørende produkter og tjenester. Siden er ment som et supplement til brukerveiledningene og Hjelp-funksjonen i Mikromarc.


Aktuelt

Treffpunkt 2017

Årets brukermøte blir i 2017 holdt 9 og 10 november på Quality Hotel Expo på Fornebu. Mikromarc Brukerstyre legger ut informasjon om Tr*ffpunkt på sidene sine.

Oppgradering til versjon 3.6.65

Lørdag 02.09.17 kom oppgraderingen til de fleste av våre kunder på Sentraldrift.

Nyheter og feilrettinger i Mikromarc 3.6.65

Noen av nyhetene er:

  • Mulighet for å sette reserveringer på pause
  • Mulighet for automatisk ordreimport fra BS Undervisning
  • Omskriving av FEIDE til å bruke FEIDE-ident

Vi minner om Systemkravene for Mikromarc 3 med spesiell vekt på følgende:

Skolestart: Lånerimport

Det nærmer seg skolestart og dermed tid for import av elever for mange av våre skoler. Her er hjelpesidene våre med informasjon om lånerimport i Mikromarc 3 og en egen side om format på importfila.

Pris og fremgangsmåte for innsending (om du ønsker at vi skal foreta importen) finner du under Brukerstøtte og konsulenttjenester . For de som kjører import selv oppfordrer vi på det sterkeste å lage en testfil med 3-4 elever før importen kjøres med alle elevene.

Skolestart: Forfallsdato på årsutlån

Husk å sette inn ny fast forfallsdato før dere låner ut årets lærebøker!

Mikromarc e-postliste

Har du husket å melde deg på vår Mikromarc e-postliste for å motta siste Mikromarc Nyhetsbrev, kurs og andre diskusjoner blant medlemmer om Mikromarc?

Meld deg på her

Høy skjermoppløsning kan gi manglende visning av enkelte felter

Etter hvert som stadig flere har gått over til Windows 10 har en del bibliotek meldt inn at de på sin nye pc ikke ser alle felter i bl.a Katalog lenger. Vi anbefaler da følgende: Sett skriftstørrelse til 100%, skjermoppløsning til det nest høyeste, logg inn og ut av Windows og logg på Mikromarc 3 igjen.

MM3-tips fra Jens-Christian Strandos

Jens-Christian Strandos er Bibliotekenes IT-senters reisende konsulent som besøker bibliotek året rundt i Norges langstrakte land. Jens-Christian er en ivrig skribent med flere blogger hvor også bilder fra hans reiser er publisert. Kanskje vil du finne bilder og informasjon fra nettopp ditt bibliotek på hans populære blogg om Mikromarc.

Oppsett av tjenester i Mikromarc

Fra og med versjon 6.60 fins det noen nye muligheter:

  • Ny webapplikasjon med plukkliste for reservert materiale. Kontakt Brukerstøtte på 22089898 eller minesaker@bibits.no for bestilling av oppsett.
  • Mulighet for online-betaling i Websøk. Kontakt vår markedsavdeling på 22089897 eller salg@bibits.no for mer informasjon og bestilling. Her kan du også bestille oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp og OAI-PMH.

NCIP og arbeidsflyt

Med NCIP som meldingsutvekslingssytem i fjernlånssaker har arbeidsflyten i Fjernlån endret seg.

  • Bestillingen legger seg direkte inn som reservasjon på det eksterne bibliotekets låner
  • Det kommer ikke lenger bestillingsmelding i Rutiner > Meldinger
  • For å få oversikt over bestillinger må rapport skrives ut via Rutiner > Rapport. Fjernlånsbestillingene fanges opp av de ordinære reserveringsrapportene. Henteenhet vil være FJERNLÅN

Mer detaljert informasjon om flyten i NCIP kan du lese her.

Bibsys og fjernlån

Bibsys har lagt ut informasjon om fjernlån via Oria.

Systemkrav for Mikromarc 3

Microsoft har avviklet kundestøtte for Windows XP. Dette førte til nye systemkrav for Mikromarc 3 fra og med januar 2015.


Demonstrasjonsvideoer av Mikromarc 3

Har du lyst til å se demonstrasjonsvideoer om Mikromarc 3 eller lære noen nyttige tips og triks for hvordan man kan bruke de ulike modulene i programmet?

Demonstrasjonsvideoer laget av Jens Christian Strandos finner du på http://www.jechstra.net/mm3/