Forberedelser til MM3-overgang

Fra Mikromarc Wiki
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en oversikt over hva du kan gjøre for å forberede overgangen fra Mikromarc 2 til Mikromarc 3. Det er bare å sette i gang selv om det er en stund til en eventuell overgang!

Sjekk systemkrav

Sjekk at PC-ene som skal kjøre Mikromarc 3 oppfyller systemkravene som finnes på Systemkrav og -anbefalinger for Mikromarc 3. Det er kun det som står i seksjonen Klient som er aktuelt hvis du skal bruke MM3 på Sentraldrift.

Vi anbefaler at korrekt versjon av .Net blir installert på maskinene i god tid før Mikromarc 3-installasjonen.

Rydding i materialtyper/kontrollfelter

Noe av det viktigste i forbindelse med overgangen til Mikromarc 3 er å rydde opp i og ha oversikt over materialtypene. Her finner du fremgangsmåte for rydding i materialtyper/kontrollfelter.

Sjekk opplysninger i base BIBLIOTEK

Mikromarc 3 bruker informasjon fra base BIBLIOTEK til kommunikasjon med andre bibliotek og med eksterne tjenester som Nasjonalt lånekort.

 • Gå til base BIBLIOTEK og sjekk at opplysningene som er registrert om biblioteket ditt er korrekte
 • Bruk evt retteskjemaet for å korrigere opplysningene

Merk at det vil bli opprettet nye adresser for Websøk, Z39.50-server og NILL-kvitteringer i forbindelse med overgangen. Disse opplysningene vil Bibits melde inn til base BIBLIOTEK etter overgangen.

Utlånshistorikk

Som standard beholdes utlånshistorikk for de siste 5 årene. Om det er ønskelig å beholde historikk lenger tilbake i tid må man si fra om dette i god tid før overgangen.

Noter utlånsbetingelser

I Mikromarc 3 er det flere kriterier for utlånsbetingelser enn i Mikromarc 2. MM2-betingelsene vil derfor ikke bli konvertert. Det kan være lurt å notere seg hvordan betingelsene er satt opp i Mikromarc 2, som bakgrunn for å sette opp nye i Mikromarc 3.

Tilpasninger og bilder i Mikromarc 2 Websøk

Tilpasninger i Websøk konverteres ikke. Det kan derfor være lurt å notere eventuelle tilpasninger i Mikromarc 2 så det blir lettere å tilpasse websøket i Mikromarc 3. Lagre gjerne kopi av de ulike sidene i websøket hvor det er tilpasninger.

Last ned og ta vare på eventuelle bilder fra Websøk. Disse kan senere legges inn i Mikromarc 3. Dette gjelder bilder og logoer som f.eks. er på forsiden.

Feilkatalogisering

 • Poster som mangler tittel (245$a) søkes opp slik: Title_marc_id > 0 and not TI = %
 • Poster uten eksemplar søkes opp slik: Title_marc_id > 0 and not copy.ex_id > 0

Rett før overgangen - statistikk, fjernlån og innboks

 • Statistikk
  Kjør Mikromarc 2 Statistikkveiviser for inneværende og forrige år. Dette kan være lurt siden det ikke er et 1-til-1-forhold mellom historikken i Mikromarc 2 og Mikromarc 3. Dette gjelder blant annet for klasser, som var registrert som lånergrupper i MM2.
 • Fjernlån
  Alle NILL-kvitteringer i innboksen bør behandles rett før overgangen. Du bør ikke bestille nye fjernlån de siste dagene før og etter overgangen til Mikromarc 3. Ved overgang til Mikromarc 3 på sentraldrift vil du få nye fjernlånsadresser. Det kan ta noen dager før disse er aktive i base BIBLIOTEK og lastet ned til de enkelte samarbeidende bibliotek.
 • Meldingssenter
  Sjekk også innboksen i Meldingssenter hvis du bruker dette. Meldingene vil ikke bli konvertert.

Etter oppstart Mikromarc 3

Etter oppstarten av Mikromarc 3 bør denne oversikten over de viktigste punktene gjennomgås.