ICA-klient – installasjon/konfigurasjon

Fra Mikromarc Wiki
Gå til: navigasjon, søk

ICA-klientversjon for Mikromarc Sentraldrift

Mikromarc Sentraldrift krever versjon 6.20.985 eller høyere av ICA-klienten.

Hvis du forsøker å konfigurere en eldre ICA-klient mot Sentraldrift, vil du ikke kunne velge HTTP/HTTPS som nettverksprotokoll, og dermed heller ikke få tilgang til Mikromarc-programmene.

Vi oppfordrer deg til å oppgradere til den nyeste klientversjonen som er tilgjengelig for dine klienter.

For å kunne innstallere ICA-klienten trenger du klientnavn og passord. Disse ble sendt til biblioteket da vi opprettet ICA-kontoen, men vi kan sende det på nytt om ønskelig. Ta i så fall kontakt med Brukerstøtte på minesaker@bibits.no eller på telefon 22 08 98 98.


Ferdig konfigurert ICA-klient

For å forenkle oppsettet av Mikromarc Sentraldrift har vi ferdigkonfigurert en ICA-klient.

Merk: Viktig angående bruk av klienten:

 • Bruk av denne klienten forutsetter at du har en oppdatert installasjon av Windows 7, Windows Vista, XP, Windows Server 2003 eller Windows 2008 Server på klientmaskinen(e).
 • Dersom du har installert en versjon av Citrix ICA-klienten fra før og ønsker at nye brukere på klientmaskinen skal få oppsettet til Mikromarc Sentraldrift automatisk, må du avinstallere den gamle ICA-klienten før installasjon. Brukere som allerede er konfigurert berøres ikke av dette.
 • Dersom du benytter andre operativsystemer, eller andre forhold stopper deg fra å bruke denne ferdigkonfigurerte klienten, kan du installere og konfigurere ICA-klienten manuelt.


Installasjon

 1. Last ned installasjonspakken Xenapphosted.msi (versjon 11).
 2. Høyreklikk på den nedlastede filen og velg Installer.
 3. Godta alle standardvalg unntatt klientnavnet, der du skal sette inn klient-/brukernavnet som du har fått tilsendt via e-post.


Konfigurasjon

Når installasjonen er ferdig starter du Citrix Program Neighborhood, fyller ut brukernavn, passord og domene (MMASP) og setter eventuelt at passordet skal lagres, og klienten er ferdig konfigurert til å brukes mot Sentraldrift.

Etter installasjon vil nye brukere som starter Citrix Program Neighborhood også få riktige innstillinger automatisk.


Avinstallering av ICA-klient

 1. Lukk alle programmer som har med Citrix Program Neighborhood å gjøre.
 2. I startmenyen i Windows klikker du på Kontrollpanel.
 3. Velg Legg til eller fjern programmer.
 4. Finn Citrix Program Neighborhood eller Citrix Ica Client i listen over installerte programmer
 5. Klikk på Endre/fjern for å fjerne programmet.
 6. Klikk på OK
 7. Avslutt kontrollpanelet.

Hvis du ikke får opp Kontrollpanel eller valget for å fjerne programmer, skyldes dette sannsynligvis manglende rettigheter på datamaskinen til å utføre operasjonen. Ta i så fall kontakt med lokal IT-ansvarlig for å få hjelp.


Flere brukere på samme maskin

Merk: Dersom du bruker den ferdigkonfigurerte ICA-klienten, vil alle nye brukere på samme maskin få riktige startinnstillinger.

Hvis brukerne logger på den lokale maskinen med forskjellige brukernavn og passord, må konfigurasjonen av ICA-klienten gjentas for hver bruker. Ellers vil oppsettet være tomt for andre brukere som logger på maskinen.

For å slippe å gjøre konfigurasjonen manuelt for hver bruker, kan du kopiere de nødvendige innstillingene fra en bruker til en annen:

 1. Logg deg på som den nye brukeren på den aktuelle maskinen og start Citrix Program Neighborhood. Da opprettes katalogen under C:\Windows\Profiler\{brukernavn 1}\Application Data\Ica Client. Avslutt så Citrix Program Neighborhood.
 2. Åpne utforskeren og bla deg til profilområdet til en bruker som du vet har riktig ICA-oppsett under: C:\Windows\Profiler\{brukernavn}\Application Data\ICA Client
 3. Kopier de tre filene appsrv.ini, pn.ini og wfclient.ini (eller appsrv, pn og wfclient dersom du ikke ser .ini i slutten av filnavnene)
 4. Lim inn de tre filene ovenfor i den tilsvarende katalogen for den nye brukeren: C:\Windows\Profiler\{brukernavn 2}\Application data\ICA Client
 5. Gjenta eventuelt for flere nye brukere
 6. Nye bruker skal nå kunne logge inn på maskinen og starte Mikromarc fra Citrix Program Neighborhood

Merk: Profilområdet til brukeren kan avvike fra wikiartikkelen, da den ikke er lik i alle windows operativ system. Brukernavn og passord for ICA-klienten alltid er de samme for flere brukere på samme maskin, men alltid forskjellige fra maskin til maskin.


Pålogging til Mikromarc 2 sentraldrift via nettside

Som et alternativ til å installere Citrix Ica-klient kan du logge på Mikromarc Sentraldrift ved å bruke en Citrix Web-pålogging.

For å logge på kan du aktivere følgende URL i en nettleser: https://login.bibits.no/MMASP


Ved første gangs pålogging får du et spørsmål om å laste ned en Citrix Web-plugin, dette gjøres på følgende måte:

 1. Åpne https://login.bibits.no/MMASP i en nettleser.
 2. Trykk på download-ikonet.
 3. Velg Run og installer CitrixonlinePluginWeb.
 4. Start så https://login.bibits.no/MMASP på nytt og logg på med brukernavn og passord.
 5. Mikromarc-programmene er nå tilgjengelige og du kan starte dem med å dobbeltklikke på ikonene.


Merk:

 • Bruk av denne klienten forutsetter at du har en oppdatert installasjon av Windows 7, Windows Vista, XP, Windows Server 2003 eller Windows 2008 Server på klientmaskinen(e).
 • Dersom du bruker hurtigtaster inne i Mikromarc programmene så fungerer ikke denne løsningen tilfredsstillende per i dag.
 • Denne tilkoblingsmuligheten lar deg ikke lagre brukernavn og passord så dette må tastes inn hver gang du logger på.


Hjelp

Mikromarc Brukerstøtte hjelper deg gjerne med gjennomføringen av installasjon og konfigurasjon av ICA-klienten. Kontakt oss på telefon 22 08 98 98 eller minesaker@bibits.no.


Se også