Forside

Fra Mikromarc Wiki
Gå til: navigasjon, søk

Velkommen til Mikromarc Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om Mikromarc-systemet og tilhørende produkter og tjenester. Siden er ment som et supplement til brukerveiledningene og Hjelp-funksjonen i Mikromarc.


Aktuelt

NCIP og arbeidsflyt

Med NCIP som meldingsutvekslingssytem i fjernlånssaker har arbeidsflyten i Fjernlån endret seg litt.

  • Bestillingen legger seg direkte inn som reservasjon på det eksterne bibliotekets låner
  • Det kommer ikke lenger bestillingsmelding i Rutiner > Meldinger
  • For å få oversikt over bestillinger må rapport skrives ut via Rutiner > Rapport. Fjernlånsbestillingene fanges opp av de ordinære reserveringsrapportene. Henteenhet vil være FJERNLÅN

Mer detaljert informasjon om flyten i NCIP kan du lese her.

Viktig om .NET før neste oppgradering av Mikromarc 3

Ved Hovedoppgradering til versjon 6.60 som snart kommer er det nødvendig med fullversjon av .NET Framework 4.6.1 SP1. Denne versjonen kan lastes ned fra Microsoft.

Uten denne versjonen vil ikke Mikromarc 3 fungere etter oppgraderingen.

Mikromarc e-postliste

Har du husket å melde deg på vår Mikromarc e-postliste for å motta siste Mikromarc Nyhetsbrev, kurs og andre diskusjoner blant medlemmer om Mikromarc?

Meld deg på her

Gebyr og erstatningskrav

Hvis du ikke får tatt imot gebyr eller erstatningskrav har du for gammel .NET og må oppdatere den. Her finner du korrekt versjon av .Net, som må installeres på den enkelte maskin som Mikromarc-klienten kjører på.

Treffpunkt 2017

Årets brukermøte blir i 2017 holdt 9 og 10 november på Quality Hotel Expo på Fornebu. Mikromarc Brukerstyre legger ut informasjon på sidene sine etter hvert som det nærmer seg.

Bibsys og fjernlån

Bibsys har lagt ut informasjon om fjernlån via Oria.

Nye systemkrav for Mikromarc 3

Microsoft har avviklet kundestøtte for Windows XP. Dette førte til nye systemkrav for Mikromarc 3 fra og med januar 2015.

På veien med Jens-Christian Strandos

Jens-Christian Strandos er Bibliotekenes IT-senters reisende konsulent som besøker bibliotek året rundt i Norges langstrakte land. Jens-Christian er en ivrig skribent med flere blogger hvor også bilder fra hans reiser er publisert. Kanskje vil du finne bilder og informasjon fra nettopp ditt bibliotek på hans populære blogg om Mikromarc.

Mobilweb

Her finner du skjermbilder og informasjon om Mobilweb.

Oppsett av Mobilweb, tidsstyrte oppgaver m.fl.

Oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp og OAI-PMH kan bestilles ved å ringe vår markedsavdeling på 22 08 98 97 eller ved å sende e-post til salg@bibits.no.

Demonstrasjonsvideoer av Mikromarc 3

Har du lyst til å se demonstrasjonsvideoer om Mikromarc 3 eller lære noen nyttige tips og triks for hvordan man kan bruke de ulike modulene i programmet?

Demonstrasjonsvideoer laget av Jens Christian Strandos finner du på http://www.jechstra.net/mm3/