Forside

Fra Mikromarc Wiki
Gå til: navigasjon, søk

Velkommen til Mikromarc Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om Mikromarc-systemet og tilhørende produkter og tjenester. Siden er ment som et supplement til brukerveiledningene og Hjelp-funksjonen i Mikromarc.


Aktuelt

Skolestart: Lånerimport

Det nærmer seg skolestart og dermed tid for import av elever for mange av våre skoler.

For de som kjører import selv oppfordrer vi på det sterkeste å lage en testfil med 3-4 elever før importen kjøres med alle elevene.

Oppgradering til Mikromarc 3, versjon 6.50.

4. juni kom det en ny oppgradering til versjon 6.50 for de fleste av våre kunder på Sentraldrift.

Les "Nyheter i Mikromarc 3.6.50".

Hvis du ikke får tatt imot gebyr eller erstatningskrav har du for gammel .NET og må oppdatere den. Her finner du korrekt versjon av .Net, som må installeres på den enkelte maskin som Mikromarc-klienten kjører på.

NCIP hos folkebibliotekene i Østfold

Østfold-bibliotekene er nå i gang med å teste ut NCIP i praktisk bruk. Det gjelder både de med Mikromarc og de med Bibliofil, så vi som systemleverandører får se hvordan NCIP-samspillet fungerer.

Mikromarc 3 vs Windows 10

Microsoft lanserte Windows 10 høsten 2015. Visse funksjoner i Mikromarc 3 til og med versjon 6.40 fungerer ikke på Windows 10. Vi ber derfor våre kunder vente med å oppgradere til Windows 10 til deres base er oppgradert til Mikromarc 3 versjon 6.45.

Bibsys og fjernlån

Bibsys har lagt ut informasjon om fjernlån via Oria.

Nye systemkrav for Mikromarc 3

Microsoft har avviklet kundestøtte for Windows XP. Dette førte til nye systemkrav for Mikromarc 3 fra og med januar 2015.

På veien med Jens-Christian Strandos

Jens-Christian Strandos er Bibliotekenes IT-senters reisende konsulent som besøker bibliotek året rundt i Norges langstrakte land. Jens-Christian er en ivrig skribent med flere blogger hvor også bilder fra hans reiser er publisert. Kanskje vil du finne bilder og informasjon fra nettopp ditt bibliotek på hans populære blogg om Mikromarc.

Mobilweb

Her finner du skjermbilder og informasjon om Mobilweb.

Oppsett av Mobilweb, tidsstyrte oppgaver m.fl.

Oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp og OAI-PMH kan bestilles ved å ringe vår markedsavdeling på 22 08 98 97 eller ved å sende e-post til salg@bibits.no.

Demonstrasjonsvideoer av Mikromarc 3

Har du lyst til å se demonstrasjonsvideoer om Mikromarc 3 eller lære noen nyttige tips og triks for hvordan man kan bruke de ulike modulene i programmet?

Demonstrasjonsvideoer laget av Jens Christian Strandos.

Flere demonstrasjonsvideoer vil komme på http://bibits.jechstra.net/