Forside

Fra Mikromarc Wiki
(Omdirigert fra Hovedside)
Gå til: navigasjon, søk

Velkommen til Mikromarc Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om Mikromarc-systemet og tilhørende produkter og tjenester. Siden er ment som et supplement til brukerveiledningene og Hjelp-funksjonen i Mikromarc.


Aktuelt

Nedetid første helgen i juli

Vi minner om informasjonen som er sendt ut som driftsmelding:

I forbindelse med flytting til nytt datasenter blir det nedetid fra kl 20.00 fredag 30.06

  • Tidsrom: Arbeidet fredag 30. juni begynner fra kl.20.00 og pågår frem til mandag 03. juli 06.00.
  • Konsekvens: Mikromarc kommer til å være periodevis utilgjengelig i gjeldende tidsrom for alle kunder. Vi regner med å ha systemene oppe å gå i løpet av lørdag 01.07 på ettermiddagen, men tar forbehold om at det kan forekomme ustabilitet denne helgen.
  • Hvem berøres: Alle bibliotek med Sentraldrift hos BIBITS.

Mikromarc e-postliste

Har du husket å melde deg på vår Mikromarc e-postliste for å motta siste Mikromarc Nyhetsbrev, kurs og andre diskusjoner blant medlemmer om Mikromarc?

Meld deg på her

Treffpunkt 2017

Årets brukermøte blir i 2017 holdt 9 og 10 november på Quality Hotel Expo på Fornebu. Mikromarc Brukerstyre legger ut informasjon på sidene sine etter hvert som det nærmer seg.

MM3-tips fra Jens-Christian Strandos

Jens-Christian Strandos er Bibliotekenes IT-senters reisende konsulent som besøker bibliotek året rundt i Norges langstrakte land. Jens-Christian er en ivrig skribent med flere blogger hvor også bilder fra hans reiser er publisert. Kanskje vil du finne bilder og informasjon fra nettopp ditt bibliotek på hans populære blogg om Mikromarc.

Opsett av tjenester i Mikromarc

Fra og med versjon 6.60 fins det noen nye muligheter:

  • Ny webapplikasjon med plukkliste for reservert materiale. Kontakt Brukerstøtte på 22089898 eller minesaker@bibits.no for bestilling av oppsett.
  • Mulighet for online-betaling i Websøk. Kontakt vår markedsavdeling på 22089897 eller salg@bibits.no for mer informasjon og bestilling. Her kan du også bestille oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp og OAI-PMH.

NCIP og arbeidsflyt

Med NCIP som meldingsutvekslingssytem i fjernlånssaker har arbeidsflyten i Fjernlån endret seg.

  • Bestillingen legger seg direkte inn som reservasjon på det eksterne bibliotekets låner
  • Det kommer ikke lenger bestillingsmelding i Rutiner > Meldinger
  • For å få oversikt over bestillinger må rapport skrives ut via Rutiner > Rapport. Fjernlånsbestillingene fanges opp av de ordinære reserveringsrapportene. Henteenhet vil være FJERNLÅN

Mer detaljert informasjon om flyten i NCIP kan du lese her.

Bibsys og fjernlån

Bibsys har lagt ut informasjon om fjernlån via Oria.

Systemkrav for Mikromarc 3

Microsoft har avviklet kundestøtte for Windows XP. Dette førte til nye systemkrav for Mikromarc 3 fra og med januar 2015.


Demonstrasjonsvideoer av Mikromarc 3

Har du lyst til å se demonstrasjonsvideoer om Mikromarc 3 eller lære noen nyttige tips og triks for hvordan man kan bruke de ulike modulene i programmet?

Demonstrasjonsvideoer laget av Jens Christian Strandos finner du på http://www.jechstra.net/mm3/