Sommerlån i Mikromarc 3

Fra Mikromarc Wiki
Gå til: navigasjon, søk

Her er to ting som er verdt å vurdere å gjøre før man begynner sommersesongen:

  • Legg inn stengte dager i kalenderen for når biblioteket er stengt i sommer (Gjøres under Administrasjon -> Bibl. enheter -> Din enhet -> Kalender), slik at dine lånere ikke får forfallsdato på dager dere har stengt.
  • Om sommeren kan det være praktisk å la låneren beholde bøkene litt lengre, så de får bedre tid og du slipper å håndtere mange innleveringer og henvendelser om fornying. Om du ønsker å ha avvikende utlånstid i en periode kan du gå inn på hver enkelt av utlånsbetingelsene til biblioteket og gjøre følgende:
    • Velg fanekortet Tidsbegrenset avvik.
    • Sett inn til og fra-dato på perioden du vil ha avvikende lånetid. (Her kan du enten velge en fast dato for forfall (etter ferien) som alle eksemplarer som er lånt i den fastsatte perioden skal ha, eller sette et høyere antall dager lånetiden skal vare.)
    • Klikk OK for å lagre.

Hvis du legger inn avvik på den generelle utlånsbetingelsen kommer du langt, men husk å også legge inn avvik på de andre utlånsbetingelsene om du vil de skal ha avvikende lånetid. Det være seg filmer, språkkurs, etc og annet som har egne utlånsbetingelser.

For de med fellesbaser og felles utlånsbetingelser

Pass på å ikke lage avvik på felles utlånsbetingelser uten å snakke med de andre i basen først! Hvis du skal lage avvik for kun egen enhet må du opprette egne utlånebetingelser knyttet til din enhet, og de relevante utlånstyper/kataloger/materialtyper og så lage avvik på disse.