Forside

Fra Mikromarc Wiki
(Omdirigert fra Hovedside)
Hopp til:navigasjon, søk

Velkommen til Axiell Norge sin Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om våre biblioteksystemer og tilhørende produkter og tjenester. Foreløpig finner du mest om Mikromarc 3 her, men mer om Quria, Arena og Welib vil komme.

Aktuelt

Brukerstøtteportalen

Her finner du vår nye brukerstøtteportal: http://servicedesk.axiell.com

Slik logger du på brukerstøtteportalen første gang

  1. Klikk på Login i øverste høyre hjørne
  2. Klikk på Sign In og skriv inn din e-postadresse som User ID
  3. Klikk på Forgot password
  4. Gå til din e-postleser og følg instruksjonene du fått i e-posten for hvordan du oppretter/gjenskaper ditt passord. Lag et passord som det er lett å huske, men vanskelig å gjette.
  5. Hvis du får feilmelding er det ofte fordi du ikke har kontaktet oss fra den e-postadressen tidligere. Send oss da en e-post på minesaker@axiell.no, så oppretter eller oppdaterer vi brukeren.

Du kan selvsagt fremdeles kontakte brukerstøtte via telefon eller e-post

  • Telefon: 2208 9898
  • E-post: minesaker@axiell.no

AHA - idéportalen for Quria

Er du Quria-kunde og har endringsønsker eller gode ideér? Logg inn her og registrer din idé eller ønske.

Fjernstyring

I forbindelse med brukerstøtte tilbyr vi fjernstyring av datamaskinen din via Teamviewer. Dette avtales mens vi har kontakt med deg på telefon. Klikk her for å laste ned programmet.

Smittevernveileder for bibliotek

Bibliotekarforbundet og Norsk Bibliotekforening har lagt ut en smittevernveileder for bibliotek.

Brukere

I GDPR/databehandler-avtalen som er send ut står det blant annet: "GDPR inneholder bestemmelser om sikring, sporbarhet og ivaretakelse av integriteten til personopplysningene som registreres. For å ivareta dette anbefaler vi å bare benytte personlige brukere i systemene, og ikke fellesbrukere som «Skranke», «Katalog» osv." Vi anbefaler også å sette opp passordregime med regler for passordene som benyttes.

Muligheter

Kontakt vår markedsavdeling på 22089897 eller salg@axiell.no for informasjon og bestilling: Du er mulig å bestille oppsett av online-betaling i Websøk, oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp, OAI-PMH, SMS-konto for utlånsmelinger eller plukkliste på web.Nyheter fra Axiell

Norske overganger til Quria og Arena i mars

Internasjonalt forum for Quria-bibliotesjefer

Axiell har opprettet et internasjonalt forum for biblioteksjefer i Quria-bibliotek. Kommunikasjonen ved disse møtene vil foregå på engelsk, og du kan lese mer om forumet her.

Melhus bibliotek valgte Quria og Arena

Intevju med biblioteksjef Sølvi Lind ved Melhus bibliotek om hvordan overgangen deres til Quria og Arena har vært.

Orkland har valgt Quria, Arena og Welib

Orkland kommune, med sine 18200 innbyggere, har valgt overgang til Quria, Arena og Welib, og bytter system i april/mai i 2021.

Nordre Bohus län og Burlöv har valgt Quria og Arena

Bohuslän med sine 45000 innbyggere, og dermed bibliotekene i Ranrike, som er kystkommunene Munkedal, Sotenäs, Strömstad og Tanum, er den tredje svenske kunden som har signert en avtale for oppgradering fra BOOK-IT til Quria. Dermed er det første store bibliotekonsortiumet klare for Quria og Arena. Burlöv, med sine 19200 innbyggere, var det fjerde biblioteket i Sverige som går over til Quria, men det første i Sverige som går over fra Mikromarc til Quria og Arena.


Mikromarc e-postliste

Har du husket å melde deg på vår Mikromarc e-postliste for å motta siste Mikromarc Nyhetsbrev, kurs og andre diskusjoner blant medlemmer om Mikromarc? Meld deg på her