Sentraldrift for Mikromarc 3-kunder

Fra Mikromarc Wiki
Hopp til navigeringHopp til søk

Forberedelser

Vi anbefaler at du eller din IKT-ansvarlige sørger for at Windows update kjører jevnlig på de maskinene du skal benytte til Mikromarc og at de siste oppdateringene er lagt inn før du forsøker å installere klienten. Sjekk at din maskin tilfredsstiller systemkravene, og legg inn korrekt versjon av .Net.

Dersom dere har tynne klienter, linux-PCer,Mac eller en annen maskin som ikke tilfredsstiller systemkravene, les Installasjon av Mikromarc 3-klient på terminaltjener.

Installasjon av Mikromarc 3-klient

Før du kan ta Mikromarc 3 i bruk må du laste ned og installere klienten. Du finner lenke til nedlastning av klienten i e-posten du har mottatt. Trykk på lenke for aktuell versjon på nedlastingssiden. Velg å kjøre installasjonsprogrammet direkte eller å laste ned og kjøre fra nedlastingsmappen.

For å kunne kjøre installasjonsveiviseren direkte må bruke Microsoft Internet Explorer. Det kan komme en informasjonslinje øverst i nettleservinduet om ActiveX-kontroller. Klikk på informasjonslinjen og velg: Installer ActiveX-kontroll. Du vil få en sikkerhetsvarsel om installasjon av programvaren, klikk knappen: Installer. Velg språk og klikk: OK. Følg deretter instruksjonene som installasjonsveiviseren gir.

Hva som installeres

Installasjonsveiviseren installerer Mikromarc 3-klientprogram, dokumentasjon og snarveier til dette på programmenyen. hvis det ikke allerede er installert vil veiviseren forsøke å installere korrekt utgave av .NET.

Hvis installasjonen stopper opp under installasjon av .NET

Hvis klienten ikke klarer å legge inn .NET på din maskin kan du hente installasjonsfilen for dette direkte fra Microsofts nettsider.

Vi anbefaler forøvrig på generell basis at du eller din IKT-ansvarlige setter opp automatisk oppdatering for din Windows-versjon for å få de siste sikkerhetsoppdateringene.

Kjente feil og mangler ved installasjon

For å kjøre installasjonsveiviseren fra websiden, kreves Microsoft Internet Explorer. I tillegg må støtte for både Javascript og Java være skrudd på. Se nettleserhjelpen for hvordan. Noen ganger når .NET installeres, kommer det opp et par feilmeldinger der du får valgene Abort - Ignore - Retry. Klikk da Ignore på disse for å fortsette .NET-veiviseren fra Microsoft.

Hvis du har en linux-PC eller en annen maskin som ikke tilfredsstiller systemkravene må du kontakte oss snarest for å få tilgang via terminalserver. Send e-post til minesaker@axiell.no

Her finner du Systemkrav og -anbefalinger for Mikromarc 3 (kun det som står under KLIENT).

Brukere og pålogging

Når du skal ta i bruk Mikromarc 3 går du til startmenyen på PC-en og velger (Start) > Programmer > Mikromarc 3 > Klient.

  • I påloggingsboksen trykker du først på knappen med tre prikker. Denne knappen ligger til høyre for feltet Oppkoblingsprofil.
  • Finn frem e-posten du har mottatt fra oss. Merk applikasjons-URL'en i e-posten og kopier den. Lim inn denne applikasjons-URL'en i feltet Applikasjonens URL.
  • Gå tilbake til mottatt e-post. Merk database GUID-strengen og lim den inn i feltet for Database. Trykk OK, så du kommer tilbake til påloggingsbildet.
  • Vi vil ha opprettet en bibliotekbruker og en selvbetjent låner for ditt bibliotek som du skal ha fått tilsendt på e-post. Fyll inn brukernavn og passord på bibliotekbrukeren, og trykk OK. Ved neste pålogging skal det bare være nødvendig å fylle inn passord.
  • I neste bilde skal du oppgi hvilken bibliotekenhet du logger på. Du får opp et grafisk bilde av strukturen i biblioteket ditt, med de ulike enhetene, d.v.s. hovedbibliotek, filialer og avdelinger. Klikk på den enheten du vil logge deg på, og klikk på OK-knappen. Enheten huskes ved neste pålogging.


Etter oppstart Mikromarc 3 - før du tar systemet i bruk

På siden Etter oppstart Mikromarc 3 finner du en oversikt over viktige trinn du bør gjennomgå før du tar systemet i bruk.


Avinstallasjon av Citrix og/eller Mikromarc 2

Mikromarc 3 er et klientprogram som installeres lokalt på maskinene og kan koble seg opp mot Mikromarc Sentraldrift direkte. I Mikromarc 3 brukes derfor ikke Citrix/Ica slik det var for Mikromarc 2. Hvis du har brukt Citrix i forbindelse med MM2, og ikke bruker det til noen annet, kan det nå avinstalleres fra maskinene deres. Eventuelle lokale installasjoner av Mikromarc 2 kan også fjernes.