Forside

Fra Mikromarc Wiki
Hopp til navigeringHopp til søk

Velkommen til Axiell Norge sin Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om våre biblioteksystemer og tilhørende produkter og tjenester. Foreløpig finner du mest om Mikromarc 3 her, men mer om Quria, Arena og Welib vil komme.

Aktuelt

Vi var før sommeren utsatt for et målrettet sikkerhetsangrep ved vårt datasenter i Oslo. Innsyn har dessverre vært nede siden angrepet på grunn av en mulig sikkerhetsrisiko ved denne tjenesten. Vi vet at Innsyn er savnet og gjør det vi kan for å få på plass en ny løsning så snart som mulig. Vi vet for øyeblikket ikke når det vil være klart, men arbeidet har høy prioritet og vi vil gi mer informasjon så snart vi har mer informasjon å dele med dere.

Driftsmeldinger

Mottar du driftsmeldinger? Hvis du ikke gjør det, men ønsker å gjøre det, ber vi deg sende en sak om dette til minesaker@axiell.no og si fra hvilket bibliotek du skal tilknyttes. Når det fins en generell e-postadresse til biblioteket er denne blant de som er fint å ha lagt inn. Det går fint ann å legge inn både bibliotekets generelle e-postadresse og e-postadressen til enkeltpersoner ved biblioteket.

AHA - idéportalen for Quria

Er du Quria-kunde og har endringsønsker eller gode ideér? Logg inn her og registrer din idé eller ønske.

Smittevernveileder for bibliotek

Bibliotekarforbundet og Norsk Bibliotekforening har lagt ut en smittevernveileder for bibliotek.

Brukere

I GDPR/databehandler-avtalen som er send ut står det blant annet: "GDPR inneholder bestemmelser om sikring, sporbarhet og ivaretakelse av integriteten til personopplysningene som registreres. For å ivareta dette anbefaler vi å bare benytte personlige brukere i systemene, og ikke fellesbrukere som «Skranke», «Katalog» osv." Vi anbefaler også å sette opp passordregime med regler for passordene som benyttes.

Muligheter

Kontakt vår markedsavdeling på 22089897 eller salg@axiell.no for informasjon og bestilling: Du er mulig å bestille oppsett av online-betaling i Websøk, oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp, OAI-PMH, SMS-konto for utlånsmelinger eller plukkliste på web.Nyheter fra Axiell

Noen norske overganger til Quria og Arena i 2021

Internasjonalt forum for Quria-bibliotesjefer

Axiell har opprettet et internasjonalt forum for biblioteksjefer i Quria-bibliotek. Kommunikasjonen ved disse møtene vil foregå på engelsk, og du kan lese mer om forumet her.

Melhus bibliotek valgte Quria og Arena

Intevju med biblioteksjef Sølvi Lind ved Melhus bibliotek om hvordan overgangen deres til Quria og Arena har vært.


Brukerstøtteportalen

Her finner du vår brukerstøtteportal: http://servicedesk.axiell.com

Slik logger du på brukerstøtteportalen første gang

  1. Klikk på Login i øverste høyre hjørne
  2. Klikk på Sign In og skriv inn din e-postadresse som User ID
  3. Klikk på Forgot password
  4. Gå til din e-postleser og følg instruksjonene du fått i e-posten for hvordan du oppretter/gjenskaper ditt passord. Lag et passord som det er lett å huske, men vanskelig å gjette.
  5. Hvis du får feilmelding er det ofte fordi du ikke har kontaktet oss fra den e-postadressen tidligere. Send oss da en e-post på minesaker@axiell.no, så oppretter eller oppdaterer vi brukeren.

Du kan selvsagt fremdeles kontakte brukerstøtte via telefon eller e-post

  • Telefon: 2208 9898
  • E-post: minesaker@axiell.no

Fjernstyring

I forbindelse med brukerstøtte tilbyr vi fjernstyring av datamaskinen din via Teamviewer. Dette avtales mens vi har kontakt med deg på telefon. Klikk her for å laste ned programmet.