Websøk - Integrering av Mikromarc 3 i egne websider

Fra Mikromarc Wiki
Hopp til navigeringHopp til søk

Under arbeid!

Det er mulig å integrere websøket i bibliotekets/kommunens egne sider.


Fremgangsmåte for integrering av websøket

Finn lenker til sidene du vil integrere

Finn spesifikke lenker til de sidene i Mikromarc som skal brukes, som innlogging, enkelt søk og avansert søk.
Når man har klikket seg inn på en av disse i websøket kommer adressen man trenger opp i adresselinja. Hver av disse sidene har spesifikke lenker hos Bibits.
Eksempler:

  • Enkelt søk:
  • Logge inn:

Lenkene legger man der det er ønsket på bibliotekets primære webside.

Fjerning av topp- og venstremeny

Om biblioteket har egne nettsider, og skal vise websøket i en ramme inni disse, bør visning av topp- og venstremenyer i Mikromarc fjernes.

Fremgangsmåte for dette er er å gå inn på Administrasjon i venstremenyen. Deretter velges Konfigurasjon.

I konfigurasjonsoversikten velger man så UNIT > 0 > Web > Header. I venstre felt kan man deretter se feltene Showheader og Showleftnavigation.

Fjerningavwebmenyer.png


Hvis basen kun inneholder ditt bibliotek, kan du endre disse to til false. Dette gjøres ved å klikke der det står true, og deretter benytte piltasten som kommer opp til å bytte det ut med false.


Hvis det er en fellesbase Header med underfelter kopieres, siden Unit 0 styrer innstillingene for hele basen. Deretter kopieres med underliggende til unitnummer for den som skal endres om det er en fellesbase! For å kopiere: Stå på Unit -> 0 -> Web -> Header Velg Eksporter -> Eksporter nøkkel. Rediger fila og bytt ut \0\ med \enhetsnummeret ditt\ Gå deretter til Unit - enhetsnummer - Web og velg Importer fra toppmenyen.

Send bibliotekbrukerne rett vei

Det er lurt å legge inn litt tekst og en lenke til bibliotekets hjemmeside på forsiden for websøksiden. Dermed vil lånere som måtte forville seg inn på den strippede sida få beskjed om hvilken nettadresse de burde gå til.

Andre tips

  • Bibliotek kan søke om/bestille domene hos [Norid] under typen bibliotek de tilhører, for eksempel <dittbibliotek>.folkebibl.no. Siden biblioteket deretter lager for å ha mot dette domenet kan så integrere søkesidene fra Bibits der.