Forside

Fra Mikromarc Wiki
Revisjon per 26. jun. 2020 kl. 09:24 av Ingunn (diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk

Velkommen til Mikromarc Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om Mikromarc-systemet og tilhørende produkter og tjenester. Siden er ment som et supplement til brukerveiledningene og Hjelp-funksjonen i Mikromarc.


Aktuelt

Sommerlån

Her er våre tips for oppsett av avvikende lånetid i ferien.

Sommerstengt

NB oppfordrer alle til å legge inn informasjon om sommerstengt i BaseBibliotek. Det gjør dere ved å logge på BaseBibliotek, og fylle ut feltene bak Fjernlån stengt. Velg først «I tidsrommet:», og fyll så ut feltene «Stengt fra …» og «Stengt til …». Meldingen om stengt vil fjernes automatisk når vi kommer til datoen for ‘Stengt til’.

Hvis dere mangler passord for å logge inn, så kan nytt ordnes hos NB (Vær oppmerksom på at alle endringer i BaseBibliotek, også endring av passord, blir importert av de ulike biblioteksystemene påfølgende natt. Det betyr at man ikke får bestilt fjernlån før dagen etter et passordskifte). Husk også å oppdatere passordet i Mikromarc under Administrasjon > Bibliotekenheter > Ditt bibliotek."

Når dere også oppdaterer/endrer åpningstider i Mikromarc-klienten vil dette gjenspeiles på visningen av åpningstider i Websøk.

Smittevernveileder for bibliotek

Bibliotekarforbundet og Norsk Bibliotekforening har lagt ut en smittevernveileder for bibliotek.

Fjernstyring

I forbindelse med brukerstøtte tilbyr vi fjernstyring av datamaskinen din via Teamviewer. Dette avtales mens vi har kontakt med deg på telefon. Klikk her for å laste ned programmet.

Ny brukerstøtteportal

Her finner du vår nye brukerstøtteportal:

http://servicedesk.axiell.com (Lagre gjerne lenken som et bokmerke slik at du enkelt finner tilbake hit neste gang)

Slik logger du på brukerstøtteportalen første gang

  1. Klikk på Login i øverste høyre hjørne
  2. Klikk på Sign In og skriv inn din e-postadresse som User ID
  3. Klikk på Forgot password
  4. Gå til din e-postleser og følg instruksjonene du fått i e-posten for hvordan du oppretter/gjenskaper ditt passord. Lag et passord som det er lett å huske, men vanskelig å gjette.

Du kan selvsagt fremdeles kontakte brukerstøtte via telefon eller e-post

Telefon: 2208 9898

E-post: minesaker@axiell.no

Du kan lese mer om den nye brukerstøtteportalen her.

Mikromarc-brukere

I GDPR/databehandler-avtalen som er send ut står det blant annet: "GDPR inneholder bestemmelser om sikring, sporbarhet og ivaretakelse av integriteten til personopplysningene som registreres. For å ivareta dette anbefaler vi å bare benytte personlige brukere i systemene, og ikke fellesbrukere som «Skranke», «Katalog» osv." Vi anbefaler også å sette opp passordregime med regler for passordene som benyttes.

Muligheter

Kontakt vår markedsavdeling på 22089897 eller salg@axiell.no for informasjon og bestilling: Du er mulig å bestille oppsett av online-betaling i Websøk, oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp, OAI-PMH, SMS-konto for utlånsmelinger eller plukkliste på web.
Mikromarc 3-tips og demonstrasjonsvideoer fra Jens-Christian Strandos

Har du lyst til å se demonstrasjonsvideoer om Mikromarc 3 eller lære noen nyttige tips og triks for hvordan man kan bruke de ulike modulene i programmet? Jens-Christian Strandos er Bibliotekenes IT-senters reisende konsulent som besøker bibliotek året rundt i Norges langstrakte land. Han er en ivrig skribent med flere blogger hvor også bilder fra hans reiser er publisert. Kanskje vil du finne bilder og informasjon fra nettopp ditt bibliotek på hans populære blogg om Mikromarc.


Mikromarc e-postliste

Har du husket å melde deg på vår Mikromarc e-postliste for å motta siste Mikromarc Nyhetsbrev, kurs og andre diskusjoner blant medlemmer om Mikromarc? Meld deg på her