Forside

Fra Mikromarc Wiki
Revisjon per 12. jun. 2018 kl. 15:46 av Ingunn (diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk

Velkommen til Mikromarc Wiki!

Dette er en kunnskapsbase der du vil finne nyttig informasjon om Mikromarc-systemet og tilhørende produkter og tjenester. Siden er ment som et supplement til brukerveiledningene og Hjelp-funksjonen i Mikromarc.


Aktuelt

Sommerlån

Her er våre tips for oppsett av avvikende lånetid i ferien.

Tr*ffpunkt 2018

Treffpunkt, vårt felles brukermøte for Norge, Sverige og Finland, vil i år bli avholdt 8. og 9. november på Clarion Hotel Helsinki Airport.

  • Brukerstyret har lagt ut årets program

Mikromarc 3 versjon 6.75, juni/august 2018

Ski bibliotek var pilot og ble oppgradert 14.-15. april. Ås og Sarpsborg bibliotek ble oppgradert 2-3 juni. De fleste av våre kunder vil bli oppgradert 8-9 september.

Nyheter og feilrettinger i Mikromarc 3.6.75

Mikromarc 2 er i siste del av avslutningsfasen

Mikromarc 2 vil fra 31. mai 2018 ikke lenger tilbys som Sentraldriftstjeneste.
Brukerstøtte på Mikromarc 2 avsluttes samtidig. Noen få kunder er midlertidig igjen på en RDP-løsning til de er ferdig konvertert. Disse vil få informasjon på e-post om pålogging.

Fjernstyring

I forbindelse med brukerstøtte tilbyr vi fjernstyring av datamaskinen din via Teamviewer. Dette avtales mens vi har kontakt med deg på telefon. Klikk her for å laste ned programmet.

Høy skjermoppløsning kan gi manglende visning av enkelte felter

Etter hvert som stadig flere har gått over til Windows 10 har en del bibliotek meldt inn at de på sin nye pc ikke ser alle felter i bl.a Katalog lenger. Vi anbefaler da følgende: Sett skriftstørrelse til 100%, skjermoppløsning til det nest høyeste, logg inn og ut av Windows og logg på Mikromarc 3 igjen.

Online betalingsmulighet for lånerne dine

Fra og med versjon 6.60 fins det mulighet for online-betaling i Websøk. Kontakt vår markedsavdeling på 22089897 eller salg@bibits.no for mer informasjon og bestilling. Her kan du også bestille oppsett av Mobilweb, Tidsstyrte oppgaver, Fjernlån, Innkjøp og OAI-PMH.

Mikromarc e-postliste

Har du husket å melde deg på vår Mikromarc e-postliste for å motta siste Mikromarc Nyhetsbrev, kurs og andre diskusjoner blant medlemmer om Mikromarc? Meld deg på her
Mikromarc 3-tips og demonstrasjonsvideoer fra Jens-Christian Strandos

Har du lyst til å se demonstrasjonsvideoer om Mikromarc 3 eller lære noen nyttige tips og triks for hvordan man kan bruke de ulike modulene i programmet? Jens-Christian Strandos er Bibliotekenes IT-senters reisende konsulent som besøker bibliotek året rundt i Norges langstrakte land. Han er en ivrig skribent med flere blogger hvor også bilder fra hans reiser er publisert. Kanskje vil du finne bilder og informasjon fra nettopp ditt bibliotek på hans populære blogg om Mikromarc. Nå skriver han blant annet om nyheter som kommer i Mikromarc 3, versjon 6.75.


Mikromarc 2

Vi minner om at Mikromarc 2 fra 31. mai 2018 ikke lenger vil tilbys som Sentraldriftstjeneste. Brukerstøtte på Mikromarc 2 på sentraldrift avsluttes samtidig. Brukerstøtte på Mikromarc 2 på lokaldrift videreføres til 31. mai 2019.
Noen få kunder er midlertidig igjen på en RDP-løsning til de er konvertert. Disse vil få informasjon på e-post om pålogging.